Vilka behandlingar erbjuds på skönhetsklinikerna i Pomorskie?

Fuktgivande och förnyande hudvårdsbehandlingar rekommenderas starkt i slutet av vintern. Föga förvånande då det knappast är möjligt att ha en felfri hud efter månader med intensiv exponering av smog och ogynnsamma väderförhållanden. Ansiktsrengöring är tyvärr inte tillräckligt och endast skräddarsydda behandlingar kommer att återställa den optimala fuktnivån för huden. Glöm inte det vackra vita leendet som dessutom fullbordar vårmetamorfosen. Här listar vi några av de behandlingar som erbjuds av kliniker i Pommern under våren.

Återfuktning gör dig yngre

Specialisterna på Medical Center Dr. Kubik i Gdynia har ett antal förslag för att lugna vår torra vinterhud och de är alla överens om att huden behöver rikligt med näring på våren. Ett förslag är att genomgå Neauvia hyaluronsyra mesoterapi. Mesoterapi med nål tillför ingredienser djupt i hudlagret vilket stimulerar hudens förnyelseprocess. Mikronålningen mobiliserar vävnad för ombyggnad och effektiviteten beror på lösningen som används. Hyaluronsyra är ett perfekt val eftersom den inte bara återfuktar utan förbättrar också kroppens förmåga att producera kollagen. Om man dessutom berikar lösningen med kalciumhydroxiapatit får man en fast hud och mindre rynkor, så kallade kråksparkar, vid ögonen.

En liknande verkningsmekanism, med injektioner som främjar självföryngring av huden, används vid behandlingen Magellan PRP, eller ”blodplättsrik plasma” . Lösningen med en stor mängd blodplättar är till för att trigga en mer kraftfull stimulering av kollagenproduktion. Det minskar också hudrodnad (erytem) som främst intensifieras under hösten och vintern. Det är också värt att nämna att vid blodplättsrik plasma, till skillnad från klassisk mesoterapi, märks effekten redan efter en behandling då man kan se en hudföryngring och en förbättring av hudtonen.

Visa benen!

När vårsolen lyser upp tillvaron kan benen skicka röda varningssignaler. Synliga och irriterande vaskulära förändringar riskerar att minska viljan att bära vårklänningar och därmed minska chansen att koppla av vid stranden. Det finns behandlingar som tar bort åderbråck men de borde planeras i ett tidigt stadium. ArtVein Clinic i Gdańsk använder skleroterapi som framgångsmodell i deras medicinska repertoar. Dess mål är att stänga skadade retikulära vener genom tillförsel av en lösning som triggar en fibros så att venen så småningom försvinner. 

Behandlingen är minimalt invasiv och proceduren diskuteras och väljs noggrant efter Doppler-ultraljudsundersökning och klinisk presentation av venös insufficiens.Vanligtvis premieras flytande skleroterapi eller skumskleroterapi medan laserbehandling är det sista alternativet. “Efter skleroterapin får patienten komprimeringsstrumpor som justeras med storlek och tryck för att säkerställa att patienten får korrekt kompressionsterapi”, säger allmänspecialist och specialist i vaskulär kirurgi dr. Ryszard Zając, ägare av ArtVein Clinic i Gdańsk och chef för avdelningen för vaskulär kirurgi i St Vincent de Paul Hospital i Gdynia.

Välkomna våren med ett leende

Under våren, när allt och alla vaknar, ser man glada leenden mer ofta än under den gångna vintern. Det är med andra ord en perfekt tid att ta hand om munhygienen. De som längtar efter ett vackert och hälsosamt leende bör ta bort plack och tandsten och sandblästra för att ta bort missfärgningar. Behandlingen avslutas med fluor som bekant skyddar tänderna från karies. Uppenbarligen är denna kvartett en grundläggande behandling som man bör genomgå regelbundet. Ditt leende förtjänar det bästa och estetisk medicin hjälper dig att nå dit. På våren kan man investera i ett vackert och hälsosamt leende samt bättra på det genom att bleka tänderna eller en skaffa en tandfasad.

”Ett vackert, vitt leende kan fås genom att använda tandblekning. Den första metoden för tandblekning är baserad på ett hemma-kit innehållande en skena med en speciell gel. Patienten sätter in skenan i munnen innan hen lägger sig och gelen gör tänderna vitare medan man sover. Den andra metoden är att använda sig av en blekningslampa även om det inte rekommenderas för dem med känsliga tänder. En kombination av båda metoderna ger ännu mer tillfredsställande effekt”, säger dr. Alicja Nowicka, tandläkare vid Dental Clinic Curodental i Gdańsk.

”Dessutom, för dem som inte är välsignade med naturligt vita tänder, vars tänder har blivit skadade eller slitna eller de som inte är helt glada över sitt leende, rekommenderas en porslinfasad. Det är en kosmetisk tandvårdsprocedur som bygger på omformning av tandytan och limning av ett tunt lager porslin direkt på tänderna. Så vad kan man förvänta sig efter detta förfarande? Ett riktigt Hollywood-leende”, säger tandläkaren.

Att välja en klinik med ett gott rykte är avgörande eftersom det garanterar att tandfasaden inte skadar frisk tandvävnad och inte fläckar på minst några år. Porslinsfasader rekommenderade av Tricity-kliniker korrigerar flera tandproblem som missfärgning, tandform och till och med stänger mellanrummen mellan tänderna. Om så önskas kan de utformas för att uppnå det så kallade Hollywood-leendet, vilket förmodligen är en dold önskan för varje kvinna som planerar sin magiska vårmetamorfos.

Författare: Małgorzata Mrozek / zatokapiekna.pl

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin

Leave a comment

Advertising

More articles

Warszawa – enda i sitt slag

Warszawa är numer en av Europas mest fascinerande storstäder. Å ena sidan glömmer man inte bort huvudstadens komplicerade och smärtfyllda förflutna, å andra sidan ser

Kraften i människans händer

I dagens samhälle med skärmar och plast överallt kan det vara värt att blicka tillbaka och utforska det rika utbudet av hantverk. Det finns ingen

Den naturliga vägen

Det är nästan omöjligt att hitta fler pittoreska områden lämpade för vandring än vad som erbjuds i Pommern. Spännande skogar fulla av bär och sällsynta

Möt konstnären Witkacy

Det historiska Słupsk var sätet för hertigarna i Pommern och numera är det en av de mest intressanta och originella städerna i Polen. En arbetsplats

Hotel Faros i Gdansk

Varmt välkommen till Hotel Faros som ligger strategiskt nära flygplatsen Lech Wałęsa i Gdansk. Bredvid hotellet hittar man internationella företag, lokala industrier, köpcentret Matarnia med

Grandios lyx

Hotellet Sofitel Grand Sopot är en perfekt kombination av unik stil blandat med havets elegans. Beläget vid den breda stranden vid Gdańskbukten har det fröjdat