Gdansk – Sopot – Gdynia Tre städer – en destination

Spektakulära utkiksplatser, nya gastronomiska platser, attraktioner vid stranden och många andra fritidsaktiviteter att välja mellan – det enda som är konstant i Tricity är dess ständiga förändring.

Tre helt olika städer med enastående charm, en Pommersk metropol – Tricity är extremt attraktivt när som helst på året, men särskilt på sommaren då man kan njuta av många attraktioner och möjligheter att tillbringa fritid. När städerna tävlar om turister kan man lätt hitta spännande underhållning – inte bara när man reser ensam utan också med sin käresta och familjen.

I frihetens huvudstad

Den historiska huvudstaden i Pommern, en stad med en otrolig historia, ett kraftfullt hjärta och många minnen – Gdansk är utan tvekan en östersjöskatt för de som är intresserade av historia, konst och extraordinära turisterbjudande. Andra världskrigsmuseet och det Europeiska solidaritetscentret är platser som besökare helt enkelt inte får missa.

Gdansk centrum lockar turister med Długa (den långa) gatan som återställts efter andra världskriget, dess vackra hyreshus, barer och kaféer, Neptunfontänen, Mariacka-gatan (bärnstensgatan), träkranen och Magasinön (Wyspa Spichrzów). Längre bort ligger Gdansk Oliwa med sina avkopplande gröna områden och i den närliggande katedralen kan man höra dess berömda orglar.

På vägen till det kejserliga varvet, med en nyligen öppnad utsiktsplats, passerar man den historiska porten nr 2 till varvet i Gdansk och vägen till frihet.

En extremt populär plats bland smakentusiaster är Słony Spichlerz. Detta kulinariska hjärta i Tricity är ett modern kulinarisk utrymme med 9 gastronomiska koncept på ett och samma ställe. Här hittar man gott om läckra rätter inspirerade av internationella rätter (inklusive thailändska), men Słony Spichlerz lockar också med hemlagade pajer och bakverk, ”långsam” frukost, en fantastisk italiensk ugnsbakad pizza, grillade skaldjur och färskfångad fisk, liksom andra överraskande godsaker.

Generösa Sopot året runt

Ett mecka för de som älskar långa romantiska promenader, ett paradis för spa-besökare men även den perfekta platsen för en helg. Dess karakteristiska träpir, välkänd och älskad av turister, ger en stor möjlighet att beundra havet, fartygen och en omfattande bred strand – en av de vackraste i Östersjökusten. I Sopot kan man helt enkelt inte bli uttråkad och i varje hörn finns ytterligare en mängd attraktioner. Sopot har en livlig teater och spännande kulturcentrum som tillsammans med årliga musikfestivaler och den litterära festivalen ”Sopot by the book” lockar tusentals entusiaster.

Trevliga pubar, bistroer och restauranger, mysiga konditorier och kaféer – i Sopot kan man prova på läckra och estetiskt tilltalande godsaker. På restaurangerna kan man prova på lokal fisk och kreativa rätter som serveras av kända kockar. De som är hungriga på konst bör definitivt besöka State Art Gallery i Sopot vid Bohaterów Monte Cassino Street. Galleriet är en viktig och prestigefylld plats för konst, inte bara i Pomorskie utan i hela landet.

En attraktion som nyligen har blivit mycket populär är utomhusbastu på stranden – Saunspot. De är öppna från slutet av sommaren till första maj. Detta är en underbar plats för dig som letar efter ett mer intressant sätt att vila, som dessutom inkluderar vintersimning. Dessutom har bastun glasväggar så man kan njuta av en oförglömlig utsikt över Gdanskbukten. Efter en avkopplande session välkomnar den närliggande restaurangen med en speciell ”bastumeny”.

Energiska Gdynia

Cykling är det snabbaste och trevligaste sättet att besöka en av de yngsta polska städerna. Familjer kommer definitivt att njuta av att besöka två polska fartyg – ORP Błyskawica och Dar Pomorza. De berättar den spännande historien om den polska marinen och de stora seglingstraditionerna i Polen.

Gdynia underhåller både de yngsta upptäcktsresande med ett stort utbud av pedagogisk underhållning i Science Center EXPERYMENT och de som brinner för historia med platser som Emigration Museum. Staden är perfekt för promenader, möten och en glad livsstil, men också ett semestermål som väljs ut av tusentals turister varje år.

Vänliga och öppna Gdynia erbjuder ett nätverk av utmärkta cykelleder för att ännu bättre utforska den pittoreska kusten – från hamnar till klippor.

När som helst på året lockar Tricity besökare att upptäcka och se de snabba förändringarna i den mest energiska regionen i Polen.

 

Like this article?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin

Leave a comment

Advertising

More articles

Warszawa – enda i sitt slag

Warszawa är numer en av Europas mest fascinerande storstäder. Å ena sidan glömmer man inte bort huvudstadens komplicerade och smärtfyllda förflutna, å andra sidan ser

Kraften i människans händer

I dagens samhälle med skärmar och plast överallt kan det vara värt att blicka tillbaka och utforska det rika utbudet av hantverk. Det finns ingen

Den naturliga vägen

Det är nästan omöjligt att hitta fler pittoreska områden lämpade för vandring än vad som erbjuds i Pommern. Spännande skogar fulla av bär och sällsynta

Möt konstnären Witkacy

Det historiska Słupsk var sätet för hertigarna i Pommern och numera är det en av de mest intressanta och originella städerna i Polen. En arbetsplats

Hotel Faros i Gdansk

Varmt välkommen till Hotel Faros som ligger strategiskt nära flygplatsen Lech Wałęsa i Gdansk. Bredvid hotellet hittar man internationella företag, lokala industrier, köpcentret Matarnia med

Grandios lyx

Hotellet Sofitel Grand Sopot är en perfekt kombination av unik stil blandat med havets elegans. Beläget vid den breda stranden vid Gdańskbukten har det fröjdat